GL500 engine 'clacking' noise?? Help please

Engine Specific.
Forum rules
To use Search function add Asterisks around the words like *fork oil*

No Racism.Slanging Matches(unless witty and funny :)
No spamming.Anonymous posting disabled.

GL500 engine 'clacking' noise?? Help please

Postby Davejc » Tue Aug 18, 2015 8:11 pm

Hi all, I'm new to this forum but as I just have purchase a well used gl500 i suspect I will become a regular!
So far I've changed the for seals which has made a big difference to handling but the main bug bear at the minute is a loud 'clacking sound from the engine. I've adjusted the valves which helped it tick over a little smoother but it's still noisy.
I'm wondering if it has anything to do with the Tacho? The Tacho clock doesn't work so I took out the cable which seemed fine but the little stub doesn't turn when the engine is on. At idle and low revs it's loud but when I ride it and put it under load it quieten significantly until the revs drop again. But it's always noticeable when riding.

Any ideas people or anyone had similar problems?
Posts: 1
Joined: Tue Aug 18, 2015 7:43 pm

Re: GL500 engine 'clacking' noise?? Help please

Postby Gman » Tue Aug 18, 2015 8:14 pm

This forum doesn't get that busy these days but I keep it live as a reference.It's possible there's a fault with the Tach-drive but you will get more answers on this forum,

It's usually best to make a recording of the noise and post a link to it.That can help people diagnose the sound :)
User avatar
Site Admin
Posts: 1141
Joined: Thu Jul 24, 2008 8:11 pm
Location: Hull.Yorkshire.UK.2x1980 CX500ZABs:Citroen ZX TD(250,000 miles)

Return to Engine Section

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Help keep this forum ad-free - please Donate

This free, ad-free forum is hosted by ForumLaunch